Колишньому чиновникові Антимонопольного комітету за 5 тисяч дали 5 років тюрми

Посадовець Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Володимир Савчук отримав хабар за зменшення штрафів.
Одним хабарником у цих стінах стало менше (фото itc.ua)
Одним хабарником у цих стінах стало менше (фото itc.ua)

Апеляційний суд Львівської області 4 вересня поточного року розглянув подані прокуратурою докази провини колишнього заступника голови Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Володимира Савчука і засудив його на 5 років позбавлення волі. Також суд позбавив його права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих обов’язків в органах виконавчої влади, на 3 роки та з конфіскацією всього належного йому майна. Окрім того, його позбавлено 7 рангу 4 категорії державного службовця, повідомляє lviv.gp.gov.ua.

Хабарника арештували у судовій залі. Прес-служба обласної прокуратури нагадала, що Володимира Савчука обвинувачували у вимаганні та отримані 5 тисяч гривень хабара за зменшення штрафних санкцій щодо фізичної особи підприємця у зв’язку з вчиненням порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.