Після "фокусу" у Львівському цирку щезло 280 тисяч гривень із держбюджету

За невстановлені вітражі прокуратура притягує до кримінальної відповідальності директора та приватного підприємця.
У березні 2011 - горів цирк, у вересні "погорів" директор (фото dailylviv.com)
У березні 2011 - горів цирк, у вересні "погорів" директор (фото dailylviv.com)

Слідчий прокуратури Шевченківського району Львова викрив зловживання під час ремонтних робіт у державному підприємстві "Львівський державний цирк". Керівник приватного підприємства, яке повинно було встановити вітражі обумовленої площі та типу, завищив у документації вартість та обсяг виконаних ним робіт із капітального ремонту будівлі "Львівського цирку". Натомість підприємство жодних робіт не виконало, хоча подало директорові цирку на підпис папери про завершені роботи, повідомляє gp.gov.ua. 

Директор документи (довідки та акти) підписав, хоча, впевнені у прокуратурі, достоту знав, що фірма домовленостей не виконала. Таким чином, із державного бюджету на рахунок приватного підприємства перерахували понад 280 тисяч гривень.

За наслідками перевірки, прокуратура Шевченківського району Львова звинувачує керівника приватного підприємства у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення - карається позбавленням волі на строк від 2-х до 5-ти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю протягом трьох років) та ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем - передчачає позбавлення волі на строк від 5 до 8-ми років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю). 

А директора ДП "Львівський державний цирк" підозрюють у правопорушеннях, передбачених ч. 2 ст. 366 та ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (службове підроблення та зловживання службовим становищем).

Справу про махінації з державними грошима передано до суду. 

 


 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.