Донецька область - лідер серед корупціонерів. Янукович каже, що Донбас "на правильному шляху"

Найпоширенішим правопорушенням, виявленим в 2013 році в сфері в корупції, є порушення бюджетної системи.
"Донецькі" оперативно вирішують справи грошима (фото newsradio.com.ua)
"Донецькі" оперативно вирішують справи грошима (фото newsradio.com.ua)

Цього року найбільшу кількість корупційних правопорушень виявлено у Донецькій, Дніпропетровській та Луганській областях, повідомляє society.lb.ua.

Про це заявив начальник Головного управління нагляду за дотриманням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією, Володимир Кривуценко.

"Якщо говорити про ті регіони, в яких найбільша кількість обвинувальних актів (за вчинення корупційних правопорушень) направлених до суду, то, перш за все, це Донецька, Дніпропетровська і Луганська області", - повідомив він.

Кривуценко зазначив, що в кожній із цих областей виявлено понад 80 корупціонерів.

Також велика кількість корупційних правопорушень виявлено у Києві, Харкові та Криму.

Найпоширенішим правопорушенням, виявленим в 2013 році в сфері у корупції, є порушення бюджетної системи - 20% від загальної кількості направлених до суду обвинувальних актів.

Також досить багато, а саме 12% від загальної кількості, виявлено корупційних правопорушень під час здійснення операцій із земельними ділянками.

Окрім того, Кривуценко повідомив про найбільші суми хабарів, які виявлені в поточному році.

Так, 5,6 мільйона гривень вимагав у Києві один із арбітражних керуючих за прискорення процедури санації підприємства.

У загальній складності виявлено 5 фактів отримання або вимоги хабара в поточному році, що становить понад мільйон гривень.

Цікаво, що перед цим Кривуценко заявляв, що в 2013 році не було виявлено жодного правопорушення з боку працівників прокуратури.

Тим часом Президент Віктор Янукович, який прибув сьогодні у Донецьк на 6-ий Міжнародний інвестиційний саміт, упевнений, що сьогодні Донбас є прикладом ефективної реалізації реформ. 

"Я приїхав, щоби привітати сьогодні Донбас, і сказати, що ви на правильному шляху. Ви послідовно йдете в авангарді реформ в Україні. Цей потужний регіон сьогодні показує всій країні , як і куди потрібно йти", - цитує Януковича interfax.com.ua.

Янукович підкреслив, що фундамент успішної економіки України закладають саме промислові регіони, до яких Донбас належить у першу чергу.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...