Шемчук хоче переробляти сміття на заводі у Стрийському районі

Керівники Львівщини обговорили питання майбутнього будівництва регіонального сміттєпереробного заводу на території Стрийського району.
Сміттєпеперобний завод у Відні. У Стрию буде не гірший? (фото pikabu.ru)
Сміттєпеперобний завод у Відні. У Стрию буде не гірший? (фото pikabu.ru)

"Одна з найдратівливіших проблем на сьогодні - це проблема поводження з твердими побутовими відходами. Для Львова і Львівського регіону - це Грибовицьке сміттєзвалище, але я думаю, що не менші проблеми й в інших регіонах. Нам потрібно розглянути всі можливості, які ми маємо, щоби зреалізувати цей проект" , - наголосив сьогодні під час "круглого столу" щодо спорудження на території Львівщини сміттєпеперобного заводу голова Львівської обласної державної адміністрації Віктор Шемчук.

Під час "круглого столу" учасників ознайомили з організацією роботи сміттєпереробного заводу та його специфікою. Зокрема, завод сортуватиме та перероблятиме 100% твердих побутових відходів. Таке підприємство може працювати у кілька змін. 

Львівську область умовно було поділено на 4 кластери. Одним із кластерів, який підходить для сміттєпереробного заводу, є четвертий кластер, до якого належать 640 населених пунктів. Завод перероблятиме тверді побутові відходи на території в радіусі 70 км. Також було наголошено, що потік вантажівок йтиме в обхід містаповідомляє loda.gov.ua

"Інтереси інвесторів та інтереси території збігаються в тому, що нам необхідно таке обладнання, і, можливо, що це перший і не останній завод, який буде на Львівщині. Проблеми, які можуть виникнути, сьогодні потрібно обговорити, щоби врахувати всі деталі ще на етапі підготовки проекту", -  зауважив керівник області.

"Будівництво нового сміттєпереробного заводу - це нові робочі місця та новий платник податків на території області", - доповнив аргументом перший заступник голови Львівської ОДА Богдан Матолич.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...