Лише 10-15% українських науковців - молодь

Серед українських науковців нараховують лише 10-15% молоді. При цьому середній вік науковців в Україні становить 60 років.
(фото man.gov.ua)
(фото man.gov.ua)

Про це під час ювілейного засідання міжнародної асоціації академії наук повідомив віце-президент НАН України Антон Наумець, повідомляє unn.com.ua.

“Це дуже дошкульна проблема для української науки. У докторів середній вік коливається від 63 до 65 років, у кандидатів середній вік наближається до 50 років. Що стосується відносної частини молодих науковців, то їх вік різниться в кожному інституті, проте їх частка становить 10-15% і це, звичайно, дуже мало”, - зазначив Наумець.

Також, за його словами, серед основних причин старіння українських науковців є мала заробітна плата, відсутність спеціального технічного забезпечення та відсутність забезпечення житлом.

“Звичайно, у нас дуже багато пенсіонерів. Якщо вони підуть з інститутів, це буде на даному етапі катастрофою, оскільки в українській науці зараз є провалля у середньому віці, десь на рівні 40 років, коли людина має високий власний доробок в науці і паралельно має сили та енергію”, - додав він.

 

 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...