Українці сидять в російському Інтернеті

Найцікавішими для мешканців України є соціальні мережі й інтернет пошуковики. Суттєво зростає відсоток користувачів інтернетом в сільській місцевості. А на Сході України більше сидять в всесвітній павутині, ніж на Заході.

За підсумками червня 2013 року визначено топ-25 доменів, які відвідують українські користувачі. Дослідження проводила компанія InMind на замовлення Інтернет Асоціації України.

Найпопулярнішим серед українців є пошуковик Google, на другому місці -  російська соцмережа Vkontakte, на третьому – поштовий клієнт Mail.ru, на четвертому – російський портал Yandex, на п’ятому – російська соцмережа Odnoklassniki.

Україніські ukr.net i ex.ua займають лише 8 і 9 місце відповідно. Соцмережа Facebook за відвідуваністю посіла лише 10 місце. Прогроз погоди від українських сайтів sinoptik.ua й gismeteo.ua зайняли 11 і 14 сходинки відповідно.

Статистика також демонструє, що інтернетом в Україні користується 51% населення віком від 15 років. Жінок серед користувачів – 51%, чоловіків – 49%. Суттєво зросла частка користувачів інтернету, що проживають в сільській місцевості - до 23%.

Найбільше інтернетом користуються українці віком від 15 до 29 років - 49%, й лише 22% користувачів старші 45 років.

На Заході України інтернетом зацікавлені 22% мешканців, а на Сході - 34%.
Дослідження проводилось у червні 2013 року.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...