З'явилося опитування, яке показує, що в Україні за ЄС і МС виступає майже однакова кількість українців

У середині листопада майже 76% українців готові були взяти участь у референдумі щодо вступу України до Європейського Союзу або до Митного союзу з Росією, Білоруссю та Казахстаном.
фото wartime.org.ua
фото wartime.org.ua

Частки прихильників цих об'єднань, як свідчить опитування, статистично зрівнялися: українців, готових голосувати за вступ до Європейського Союзу виявилося майже стільки ж, як і готових голосувати за вступ до МС - близько 38%.

Прихильників вступу до ЄС значно більше, ніж прихильників вступу до МС у Західному і Центральному регіонах (66% проти 13% та 43% проти 25%), а прихильників вступу до МС значно більше, ніж прихильників вступу до Євросоюзу - у Південному і Східному регіонах (52% проти 27% та 61% проти 15%).

У випадку проведення референдуму лише щодо вступу України до Євросоюзу більше українців готові проголосувати "за" вступ (40%), аніж "проти" цього (35%). Але й у випадку проведення референдуму лише щодо вступу України до МС теж більше українців готові проголосувати "за" вступ (41%), аніж "проти" цього (32%).

Крім того, проведене опитування показало що за вступ саме до Європейського Союзу, а не до Митного, більше схильні голосувати молоді українці (віком 18-29 та 30-39 років - відповідно 51% та 41%), а за вступ саме до МС, а не до ЄС, українці старших вікових груп (віком 50-59 років - 42%, 60-69 років - 43% та від 70 років і більше - 49%).

Опитування провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) у період з 9 по 20 листопада. Методом інтерв'ю опитано 2044 респонденти, що мешкають в усіх областях України (включно з містом Києвом) та в Криму за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України віком від 18 років.
Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1.5) не перевищує: 3.3% для показників близьких до 50%, 2,8% — для показників близьких до 25%, 2,0% — для показників близьких до 10%, 1,4% — для показників близьких до 5%, повідомила прес-служба КМІСу.

Нагадаємо, що на цю тему проводилася й низка інших опитувань. Зокрема, опитування GFK показало, що за підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС виступає 45% українців, і лише 14% хочуть до Митного союзу. В той же час опитування DW-Trend взагалі засвідчило, що 58 українців хочуть вступу нашої країни до ЄС.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...