Соцопитування показують, що Порошенко має непогані шанси на майбутніх президентських виборах

    Петро Порошенко може стати одним із серйозних конкурентів на президентських виборах.
фото ua.112.ua
фото ua.112.ua

Таку думку сьогодні висловив Олександр Стегній - виконавчий директор Центру "Социс", доктор соціологічних наук - під час презентації результатів загальноукраїнського соціологічного дослідження "Настрої України" у п'ятницю, передає Укрінформ.

"Щодо нового в електоральних уподобаннях - те, що відбувається нині з рейтингом Петра Порошенка та його партією. Якби вибори президента були найближчого тижня, то в першому турі чинний президент мав би найбільшу підтримку серед тих, хто пішов би на вибори - 29,5%. Віталій Кличко мав би 28,7%. А на третє місце виходить Петро Порошенко - 18,6%. Це в першому турі", - зазначив Олександр Стегній.

Але однозначно, що якщо вибори будуть, то буде два тури. "І тенденція така, що в другому турі чинний президент програє  всім основним конкурентам", - сказав соціолог.

"Такий прорив Петра Порошенка в складній ситуації в Україні свідчить про те, що ця фігура може бути більш-менш прийнятною як для прихильників, так і для противників сьогоднішніх подій", - зазначив Стегній.

За його словами, результати опитування засвідчують і те, що нова якісна тенденція спостерігається і щодо партій. Партію Порошенка "Солідарність" підтримало б майже 10% тих, хто хотів брати участь у парламентських виборах. "Тобто з'явився новий політичний гравець, нова політична сила у світлі сьогоднішніх подій", - підкреслив  виконавчий директор Центру "Социс".

Як повідомляло ІА "ГРІМ", рейтинг Порошенка зріс і на Львівщині.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...