Суд відправив на доопрацювання протокол, складений проти львівського священика Михайла Димида

Сьогодні у Франківському районному суді Львова відбулось чергове слухання у справі священика та викладача Українського католицького університету Михайла Димида.
фото lvivexpres.com
фото lvivexpres.com

Засідання розпочалося зі свідчень очевидців, повідомляє прес-служба УКУ.

Разом зі свідками від сторони священика, в суд прибув також прапорщик Іван Луцишин, який 4 січня намагався вручити повістку о. Михайлу в нього вдома. Натомість прапорщик ДАІ Київської області, який склав рапорт про нібито незупинку автомобіля о. Михайла на його вимогу в с. Нові Петрівці, на засідання не прибув.

Суддя зачитав рішення, згідно з яким ДАІ м. Львова має доопрацювати протокол. Справа проти о. Михайла є закритою, але дає можливість ДАІвцям в майбутньому знову відкрити цю справу з доопрацьованим протоколом.

Відтак, суддя не прийняв до уваги свідчення чотирьох очевидців, які стверджували, що на час, який вказаний в рапорті, о. Михайло Димид перебував ще в Києві. 

В судді правозахисники також навели факти про те, що протокол був складений з численними порушеннями. У відповідь священик подав позов проти ДАІ м. Львова за ті правопорушення, які були вчинені їхніми працівниками під час складання протоколу.

Нагадаємо, що отця Михайла Димида звинувачували у тому, що 29 грудня 2013 року він нібито не зупинився на вимогу працівника ДАІ в поїздці на Межигір'я. Хоча сам обвинувачений стверджує, що у цей час перебував у Києві. 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...