ВО "Свобода" назвала статті в "Експресі" брехливими і готує судові позови

У партії Олега Тягнибока переконані, що найбільш тиражна газета у Західній Україні виконує замовлення Банкової та мстить за заборону торгувати цигарками у газетних кіосках.
Олег Тягнибок: "Добре сміється той, хто сміється останній" (фото expres.ua)
Олег Тягнибок: "Добре сміється той, хто сміється останній" (фото expres.ua)

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" готує низку судових позовів до газети "Експрес" із вимогою спростувати брехливу інформацію про наше членство та лідерів партії. Ми доведемо, що інформація, спрямована проти "свободівців", - це брехня. Брехня, написана в кулуарах Банкової". Про це йдеться у заяві фракції ВО "Свобода" у Львівській обласній раді, яку під час сесії ради сьогодні виголосив голова фракції Андрій Холявка, повідомляє svoboda.org.ua.

Подаємо текст заяви, розповсюдженої прес-службою партії, без змін.

"Фракція Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Львівській обласній раді обурена фактами систематичного тиску на ВО "Свобода" з боку головного редактора газети "Експрес" Ігоря Починка. На жаль, змушені констатувати, що улюблена газета тисяч українців перетворюється на бейсбольну битку в руках режиму.

Ми усвідомлюємо, що публікацією низки недостовірних матеріялів про діяльність членів ВО "Свобода" намагаються змусити нашу політичну силу до голосування за розширення мережі кіосків для товариства "Інтерпрес".

Наголошуємо, що не маємо жодного конфлікту з журналістами видання. Є лише конфлікт медія-олігарха, власника газети та мережі кіосків "Інтерпрес" Ігоря Починка та Закону. Так, усупереч ухвалі Львівської міської ради ТзОВ "Інтерпрес" здійснює продаж тютюнової продукції. Вважаємо, що саме вимога депутатського корпусу Львівської міської ради припинити реалізацію сигарет форсувала появу низки псевдорозслідувань від газети "Експрес", результати яких не відповідають дійсності.

Ми сподівалися, що критична реакція читачів на так звані "розслідування" Починка, яку він отримав, змусить його розвивати свій бізнес чесно, у відповідності до Закону. Однак останній примірник газети "Експрес" №99 (7140) за 12 вересня 2013 року свідчить: сподіватися на совість медія-олігархів марно. Ми чітко зрозуміли: в Ігоря Починка з'явився союзник - влада. Очевидно, що погоджено ціну для Слова, яке колись "мало вагу".

ВО "Свобода" готує низку судових позовів до газети "Експрес" із вимогою спростувати брехливу інформацію про наше членство та лідерів партії. Ми доведемо, що інформація про вимагання хабара від американської компанії "Шеврон" за нібито згоду на видобуток сланцевого газу в західній Україні, публікації про кримінальне минуле наших народних депутатів та брехливі описи вигаданих маєтків Тягнибока – брехня, написана в кулуарах Банкової й поширена свідомо.

Ми звертаємося до читачів газети "Експрес": будьте пильними! Вашу довіру до видання продала одна людина. Продала дорого, продала владі. Продала для дискредитації та поливання брудом опозиційних сил. Не дивуйтеся появі на газетно-сигаретних розкладках нових гучних заголовків про "Палаци Тягнибока", "Гареми Тягнибока", "Катівні "Свободи" тощо. Однак не мовчіть - телефонуйте в редакцію, пишіть листи, вимагайте правди. Лише так можна зупинити знищення вашої улюбленої газети, перетворення її на "Вісник Банкової", де слово має лише ціну.

ВО "Свобода" закликає журналістську спільноту до підтримки нашої позиції та до спільної боротьби за дотримання журналістських стандартів. Ми в жодному разі не вимагаємо від медія лояльности чи єлейної похвали. Ми вимагаємо законного права бути почутими, вимагаємо права на нашу позицію і на наші аргументи!".

Нагадаємо, що в газеті "Експрес" опубліковано кілька матеріалів про причетність до фінансування партії ВО "Свобода" кримінальних елементів, зокрема, Вови Морди, про "вимагання" 450 мільйонів доларів США від компанії "Шеврон" за дозвіл видобувати сланцевий газ і т.ін. 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...