Кучма: Митний Союз не працюватиме

«Де впевненість української сторони, що Митний союз не буде в такому ж становищі?», – заявив він, нагадавши про те, що раніше з низкою країн, які нині входять до МС, зокрема, з Росією і Казахстаном, були укладені економічні угоди, які згодом не працювали, пишуть «Контракти».

Кучма також зазначив, що на сьогоднішні економічні відносини між Україною і Росією надмірно політизовані.

«Політика перетягує нормальні економічні ринкові відносини між двома країнами... Давайте, щоб політика не бігла попереду паровоза і не робила такі відносини, які у нас склалися. Давайте спустимося на землю, і Україна, і Росія, сядемо за стіл і не через засоби масової інформації будемо вирішувати всі проблеми, а віч-на-віч», – заявив Кучма.

Разом з тим, екс-президент упевнений, що необхідно виключити ультиматуми зовнішньополітичних відносин України як з МС, так і з Європейським Союзом. «Без ультиматумів політика має бути. Тоді буде в порядку», – зазначив Кучма.

Він також вважає, що українська влада у виборі зовнішньополітичного вектора повинна приймати стратегічне рішення. «Між молотом і ковадлом... не можна далі жити. Кудись потрібно притулиться, до якогось берега», – переконаний він.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...