Польський Сенат не проголосував за конфронтацію на темі Волинської трагедії

Сьогодні польські депутати проходили випробування на зрілість – у Сенаті відбувалось обговорення та голосування за проект резолюції про відзначення 70-х роковин трагічних подій на Волині, запропонований партіями PO i PiS.

У підсумку документу не вистачило голосів, а депутати взагалі переглянути питання про доцільність встановлення день пам'яті жертв злочинів на Волині. Зокрема, аргументом на користь відмови від встановлення Дня пам’яті жертв Волинської трагедії стала відсутність у Польщі Дня пам'яті жертв нацистської Німеччини чи СРСР, які скоїли значно більше злочинів.

Також сенатори наголосили, що ухвалення Сенатом цієї дати може погіршити польсько-українські відносини та перешкодити Україні на шляху зближення до Європейського Союзу.

Під час обговорення сенатори погодилися, що події на Волині були одним із найбільших злочинів нарівні зі скоєними нацистами і владою СРСР злочинами проти польського народу під час Другої Світової війни. Але через суттєві поправки проект повернули на доопрацювання законодавчого комітету.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...