У Чехії за корупцію арештовують міністрів

Чеська прокуратура розпочала розслідування найбільшого корупційного скандалу з часів оксамитової революції 1989 року.

Опозиційна Соціал-демократична партія Чехії заявила, що висловить вотум недовіри прем'єр-міністру Петру Нечасу, якщо він не звільниться через корупційний скандал в уряді. Сам Нечас заявив, що звинувачення у корупції не є кримінальним звинуваченням, і він не збирається йти з посади.

Вчора поліція здійснила обшук в офісах урядової партії і за звинуваченням у корупції заарештувала сімох політиків, зокрема, керівника апарату прем'єра, представників розвідки і колишніх депутатів парламенту. Сьогодні їх звинуватили у перевищенні службових обов'язків.

Прокуратура не повідомила, у чому саме полягає звинувачення, однак відомо, що правоохоронці розслідують факти використання чиновниками даних розвідки з корисливою метою.

Скандал набув нових обертів після того, як адвокат одного із затриманих повідомив, що його клієнта звинуватили у шпигуванні за дружиною Нечаса через тиждень після того, як подружжя розлучилося.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.