Наприкінці червня у Львові відбудеться унікальний гастрономічний фестиваль

З 28 по 30 червня у Львові відбудеться ІІ Гастрономічний фестиваль «Львів на тарілці».

Унікальність Фестивалю «Львів на тарілці» в тому, що задля його проведення об’єднаються ресторатори, місцеві виробники продуктів, експерти та професіонали гастрономії, гурмани, які спрямують свої зусилля на відродження місцевої кухні, пошук нової рецептури, популяризацію споживання якісної місцевої продукції та вдосконалення сервісу.

Невід’ємною частиною гастрономічного фестивалю «Львів на тарілці» стане Ярмарок  Львівської кухні під час якого відбудуться презентація, дегустація та інтерактивне приготування страв і традиційних напоїв місцевої кухні. На сцені Ярмарку пройдуть численні майстер-класи з приготування страв Львівської кухні, презентації, покази фото та відеоматеріалів з історії Львівської кухні та виступи місцевих музичних колективів.

Родзинкою Ярмарку стане презентація (28-29 червня) майже 30 виробників з Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської та Чернівецької областей. Це перший захід, на якому виробники з усіх чотирьох областей Українських Карпат об’єдналися, щоб продемонструвати широкий асортимент своєї продукції – наприклад, бринзу та інші сири, трав’яні чаї, джеми, фруктові соки, мед, м’ясні продукти та інше.

Також у рамках заходу, 28 червня, на терасі галереї Палацу мистецтв (вул. Коперника, 17) у винятковій атмосфері  із розкішним сервіруванням пройде Гала-вечеря страв Львівської кухні під відкритим небом. За одним столом зустрінуться 300 львів’ян та гостей міста.

Як зазначає директор фестивалю «Львів на тарілці» Андрій Сидор, «ми ставимо собі за мету спільно з рестораторами, шеф-кухарями, митцями, львовознавцями презентувати традиційну Львівську кухню, а також дати поштовх до створення нової гастрономічної культури міста, яка стане важливою складовою його унікального, особливого стилю життя».

Нагадаємо, що минулоріч захід відбувся вперше та вже знайшов свої поціновувачів. Відтак,  в ярмарку-презентації взяли участь понад 20 львівських ресторанів та кав'ярень, який відвідало понад 5 тис. осіб. А участь у гала-вечері взяло понад 300 осіб, серед яких були представники туристичного, ресторанного, готельного бізнесу, медіа і місцевої влади з України та Росії.

У програмі фестивалю:
Ярмарок страв Львівської кухні та ярмарок харчових продуктів «Смакуємо з Карпат», який відбудеться 28-30 червня 2013 року на північній стороні пл. Ринок з 14:00 до 22:00 год. (30 червня до 20:00 год). Вхід на ярмарок вільний.

Гала-вечеря страв Львівської кухні відбудеться 28 червня на галереї-терасі Палацу мистецтв на вул. Коперника, 15 з 19:00 до 23:00 год.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...