«Вуличне фортепіано» для всіх

21 червня біля латинського Кафедральногго собору у Львові стоятиме вуличне фортепіано. Таким чином, місто вперше доєднається до щорічної світової музичної події «Fête de la Musique» (свята музики), яка відбувається в понад 100 країнах і 500 містах.

Цьогоріч музичні дійства проводитимуться вперше також в  англійських містах Лондон, Ґлазґо, Манчестер і Белфаст, американських Медісон, Патерсон, Портланд і Філадельфія, канадських Нотр-дам-де-Лурд,сент-люсійське Кастрі, португальському Сантарем і чеському Градець-Кралове.

Ідея Свята є надзвичайно простою і захопливою – святкування музики наживо в будь-яких її проявах, відкрито для людей в громадському просторі міста. Цікаво, що музичне дійство сягає своїми коріннями 1982 року адже  саме тоді відбувся перший національний фестиваль в Парижі. За останні 15 років «Fête de la Musique» поширилось на всі континенти і придбало справді світовою статусу. На сьогоднішній день свято - найбільший міжнародний музичний фестиваль. Вже понад 110 держав і 450 міст від Парижа і Берліна до Сіднея і Токіо стали учасниками фестивалю під девізом «faites de la musique» або «make music»!

Отже, музикувати разом відтепер будуть і у Львові. А справжнім подарунком для гостей свята стане вуличне фортепіано у центрі міста, на якому зможе зіграти кожен охочий. За словами автора акції Маркіяна Мацеха, «суть ідеї в тому, щоб люди відкривалися більше, не боялися підійти і потринькати, повеселити навколишніх».

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.