Praktiker втікає з України

До кінця року німецький концерн Praktiker згорне свій бізнес в Україні. Компанія планує передати магазини в Києві, Львові, Миколаєві та Макіївці новому оператору, який управлятиме ними під своїм брендом та збереже штат працівників. Разом з Україною до переліку таких країн потрапили Туреччина та Люксембург.

Українські магазини були порівняно меншим тягарем для концерну, але прибутку не приносили. Зокрема збиток «Практікер Україна» за 2011 рік сягає 53,1 млн гривень, а за перше півріччя 2012 року – 18,4 млн.

За словами представника концерну Гаральда Гюнтера, з такою невеликою кількістю магазинів в такій великій країні неможливо отримати дохідний бізнес. Ще в 2007 році компанія планувала відкрити 20 магазинів, але здійснити це завадила криза.

Натомість учасники ранку називають інші причини невдачі в Україні - Praktiker розпочав розвиток не з Києва, а з Донецького регіону.

 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...