Нарешті опозиція перейшла до рішучих дій

Яценюку поламали окуляри, а Герезі зірвали брифінг – результати протистояння під Київрадою.

Сьогодні представники опозиції вирішили блокувати роботу нелегітимної, на їх думку, Київради. Натомість влада відгородилась міліцією і «Беркутом».

Представники Всеукраїнського об'єднання "Свобода" виламують двері до будівлі Київради. Їх відтісняють представники міліції. Крім того, заблоковано двері-вертушки, всередині яких перебувають учасники акції протесту. Біля входу утворилася бійка. Правоохоронці не дають розблокувати двері.

А в цей час всередині народні депутати фракцій "Батьківщина" та "УДАР" перед початком засідання Київради зірвали брифінг Галини Гереги. Секретар міськради на початку брифінгу заявила, що Київрада проводить своє засідання абсолютно законно на підставі закону про статус депутатів місцевих рад, згідно з яким повноваження депутатів припиняються в перший день засідання новообраних депутатів.

Та найбільше постраждав лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, який в будівлі Київради в боротьбі з беркутівцями втратив окуляри.

"Один здоровий лоб, ще вищий за мене - десь метри зо два з гаком - зловив Таню Чорновіл. Довелося з ним попрацювати. Таню він відпустив, але окуляри постраждали", - розповів журналістам А.Яценюк. продемонструвавши свої окуляри з розламаними дужками й без одного скельця.

За словами А.Яценюка, регіонали побігли "охороняти своїх нікчемних депутатів, як і вони самі". "Люди не мають повноважень, їх потрібно переобрати, і єдине, до чого вони додумалися, - зігнати сюди десятки осіб "Беркуту", ще й бити журналістів", - сказав він.

Згодом з’ясувалось, що під час бійки в сесійній залі Київради постраждала народний депутат від ВО «Батьківщина» Лілія Гриневич. Її, пробігаючи по залу, штовхнув позафракційний депутат Київради Сергій Ліщенко, в результаті чого жінка вдарилася головою в стіну. У ВО "Батьківщина" вже заявили, що звертатимуться до Генеральної прокуратури з приводу заподіяння тілесних ушкоджень народному депутатові.

В результаті протистояння, конфліктуючі сторони зібрались для консультації. Після цього Герега з трибуни заявила: "Я оголошую пленарне засідання закритим. Хочу подякувати за плідну роботу в пленарному році. Сесія закрита".

Про це у своєму Facebook написала депутат від УДАРу Ірина Геращенко. "Нелегітимної сесії не буде. Закривають. Перемога", - написала вона.

Після цього депутати від опозиції разом з Герегою заспівали гімн України.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...