Опозиція вимагає від генпрокурора притягнути до відповідальності Захарченка та Клюєва

Арсеній Яценюк переконаний, що влада так чи інакше відповість за побиття нардепів під Київрадою.
Яценюк потрапив у Київраду через вікно (фото pravda.com.ua)
Яценюк потрапив у Київраду через вікно (фото pravda.com.ua)

Опозиція вимагає від генпрокурора Віктора Пшонки порушити кримінальну справу проти міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та секретаря Ради національної безпеки й оборони Андрія Клюєва.

"Доведеться за це відповідати. Повірте! Так завжди в житті... Що міністр внутрішніх справ буде відповідати за те, чому сьогодні міліція била людей і депутатів, секретар Ради нацбезпеки і оборони Андрій Клюєв відповідатиме, чому він виконує незаконні вказівки Президента України Віктора Януковича і керує всім цим побиттям і "тітушкамі", - цитує слова голови фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка, сказані учора в ефірі 5-го каналу, pravda.com.ua.

На уточню вальне запитання журналіста, чи є у нього конкретні факти, Яценюк заявив: "Ви правильно зрозумійте, звичайно, що є. Ну, підписи особисті складно знайти, але вся інформація, яка доходить до мене, це інформація, в першу чергу, з правоохоронної системи, там ще залишилися чесні офіцери, там ще залишилися чесні люди, які не хочуть підігравати бандитам у владі".

"Я розумію, що генпрокурор не боротиметься зі своїми соратниками, тільки папір цей не згорить. Прийде новий генпрокурор, а папір є. І новий генпрокурор, за новим законом, буде зобов'язаний розглянути ще раз це кримінальна справа, навіть якщо воно буде незаконно закрито ", - підсумував він.

Нагадаємо, учора вранці депутати від Партії регіонів заблокували всі входи в Київську міську державну адміністрацію і не пускали туди опозиціонерів. Під час зіткнень із "Беркутом" постраждали, зокрема, народні депутати Степан Кубів ("Батьківщина"), Едуард Леонов ("Свобода") та Роман Чернега (УДАР).

Натомість у міліції заявили, що під час сутичок під КМДА постраждав як мінімум один із правоохоронців, окрім того народні депутати Арсеній Яценюк та Андрій Іллєнко розбили вікно будівлі.

Міліція розслідує факти псування майна територіальної громади Києва, а прокуратура порушила дві справи за фактами побиття.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...