Ще одна тушка - вексельна

Депутата Василя Кравчука виключили з фракції "Батьківщина" за підтримку скандального закону про векселі.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат Арсен Авков. "Виключили з фракції В. Кравчука за голосування всупереч рішенню фракції. У тому числі за сьогоднішні вексельні закони ", - написав він.

Кравчук голосував закон про векселі всупереч рішенню фракції. Він також заявив, що збирається голосувати незалежно від фракції надалі.

Скандальний закон щодо реструктуризації бюджетної заборгованості із застосуванням фінансових векселів Верховна Рада ухвалила підчас сьогоднішнього пленарного засідання.

Законопроектом пропонується доповнити Закон про держбюджет статтею 22, згідно з якою надати право Кабінету Міністрів реструктурувати фактичну бюджетну заборгованість за визначеними ним видатками державного бюджету, що виникла станом на 1 січня 2013 року, шляхом видачі фінансових казначейських векселів у встановлених ним обсягах та порядку.

Кредиторська заборгованість за видатками загального фонду державного бюджету станом на 1 січня 2012 становила 2189,1 млн. грн., а станом на 1 січня 2013- 4354,8 млн. гривень.

Векселі пропонують видавати строком обігу до 5 років, з дохідністю, що не перевищує 5 %. Право видачі таких векселів надати органам, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів.

За проголосувало 246 депутатів. Зокрема 198 депутатів Партії регіонів, 1 – від "Батьківщини", 29 комуністів і 18 позафракційних.

Саме тим опозиціонером, який проголосував виявився Василь Кравчук.

Свою позицію він пояснює так: "Я вступав до "Батьківщини" Юлії Тимошенко, а зараз відбувається приватизація партії Арсенієм Яценюком. Він розставляє своїх людей, не дослухаючись до думки партійців", - каже Кравчук.

Депутат не приховує, що пішов у самостійне плавання після того, як Яценюк вирішив зняти його з посади керівника Хмельницького обласного осередку "Батьківщини".
 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...