На президента Польщі замахнулися українським яйцем

Під час урочистих заходів зі вшанування 70-х роковин Волинської трагедії невідомий 21-річний мешканець Запоріжжя зробив спробу кинути в президента Польщі Броніслава Коморовського яйце. Янукович не приїхав.

А все почалось з того, що вшанувати пам'ять загиблих до Луцька прибули екс-президенти України та Польщі Леонід Кучма та Александр Квасневський, які закликали у спільній заяві обидва народи до примирення. Водночас, Віктор Янукович, злякавшись не відомо чого, не прибув на Волинь, а прислав віце-прем’єр-міністра Костянтина Грищенко.

Інцидент зі спробую кинути в президента Польщі яйце стався після урочистостей. У Коморовського замазаний піджак. Затриманий молодий чоловік, як встановила пізніше експертиза, перебував у тверезому стані. Своїх мотивів він не розголошує.

За цією статтею нападнику загрожує штраф у 850 грн або арешт на строк до шести місяців. Максимальне покарання за цією статтею – три роки позбавлення волі.

Раніше представники "Свободи", які збиралися пікетувати візит Броніслава Коморовського до Луцька, відмовилися від своїх намірів.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.