До Януковича завітали вожді індіанських племен

Вожді планують встановити контакти з українським народом та розповісти про свої враження на з'їзді вождів племен американських індіанців.

Духовний лідер племені Гаваї Кауїлані Кахалекаї збирається розповісти йому, що він схожий на голлівудську зірку. "Він нагадує мені голлівудську зірку. Я хотіла б переконатися у цьому", - сказала вона на прес-конференції у Києві. Кахалекаї зазначила, що хоче побажати президентові дотримуватися культурних традицій України, які, за її словами, надзвичайно сильні.

У свою чергу, вождь племені лакота Джозеф Брінгс Пленті побажав українському народу не звертати зі шляху свободи й незалежності. Він зазначив, що мета його візиту в Україну – установити контакти між двома народами.

Він також повідомив, що про свій візит в Україну і про свої враження від країни він розповість після повернення 28 червня на з'їзді вождів племен американських індіанців. Відповідаючи на запитання журналістів, він повідомив, що індіанці його племені при церемоніальному палінні трубки миру, яка в них називається чинупа, не використовують тютюн. Для паління використовується кора червоної верби, при цьому дим не вдихають, а випускають угору.

За інформацією організаторів візиту, зустріч вождів із президентом України запланована на 16:30 середи, 26 червня.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...