Біометричний паспорт замість візи до країн Європи

З 1 липня набула чинності Угода про спрощення візового режиму між Україною та Європейським Союзом, яка була ратифікована ще 18 квітня Радою міністрів ЄС. Важливо, що українці з біометричними паспортами можуть подорожувати країнами Союзу без віз. Багаторазові документи видаватимуть терміном на один рік або п'ять років.

Зокрема, відтепер до дев'яти категорій збільшиться перелік громадян, які зможуть отримати візи в більш простому режимі безкоштовно. Зміни торкнуться представників громадських організацій, технічного персоналу, що супроводжує журналістів, водіїв, які перевозять міжнародний вантаж, близьких родичів громадян, які проживають на території країн-членів ЄС і які є громадянами однієї з країн ЄС.

Також - представників релігійних громад, учасників офіційного транскордонного співробітництва з ЄС, учасників офіційних освітніх програм обміну та участі у семінарах, курсах, конференціях, працівників, які беруть участь у міжнародних виставках, конференціях і семінарах.
Якщо ж громадянин захоче оформити візу за три дні, то з нього можуть зняти плату в розмірі 70 євро, якщо він живе далеко від представництва ЄС. При цьому посередники, які допомагають оформляти документи, можуть брати за свою роботу не більш ніж 30 євро.
 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...