Реформи в Україні гальмують «вгорі»

Політична та економічна еліта боїться прозорості через можливість втратити владу
Скептичний погляд Джеймса Шерра на українські потуги
Скептичний погляд Джеймса Шерра на українські потуги

Британський політолог Джеймс Шерр вважає, що так звана політична та економічна еліта України не зацікавлена у проведенні кардинальних реформ, тому що поставить цим під загрозу власне володарювання. Таку думку експерт висловив «Українському тижню».

Політолог також зазначив, що ніхто не може змусити Україну провести реформи. «За останні 20 років стосунки Заходу і пострадянського простору повинні були довести кожному, що з боку неможливо керувати процесами в одній країні», - зазначив Шерр.

За його словами, якби в Україні при владі був уряд, група людей, які приймали би рішення і керували економікою, справді знали, як працює ЄС, і бажали втілити ці перетворення, тоді угода про асоціацію могла б істотно допомогти.

«Але сьогодні ваша політична і економічна еліта не хоче цих змін, тому що таким чином під загрозою опинилася би її влада. Вона прагне зберегти свій контроль над економічним життям, непрозорими грошовими потоками і можливістю наживатися », - вважає Шерр.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.