Найбільше злочинців у США, Україна 11-та

США лідирує за показниками кількості в'язнів у світі. Серед світових лідерів за таким критерієм є Росія, Україна і Таїланд. Зокрема, на сто тисяч українців припадає 306 в'язнів.

У США ув'язнення залишається найпопулярнішою формою покарання за різні правопорушення. Сполучені Штати також лідирують за кількістю ув'язнених у відсотковому співвідношенні до решти населення.

Цей показник складають 743 людини на сто тисяч жителів.
В абсолютних цифрах в США знаходиться чверть від світової кількості арештантів, майже 2,3 мільйона осіб. Їх утримання щороку обходиться скарбниці країни більш, ніж 60 мільярдів доларів. Безпосередньо на кожного в'язня витрачають 24 тисячі доларів у рік. Решта йде на утримання існуючих в'язниць, включаючи оплату персоналу, і будівництво нових.

Другим у такому списку є Китай. В країні налічується 1,64 мільйони в'язнів. Проте у відсотковому співвідношенні ця цифра порівняно мала: 121 в'язень на сто тисяч жителів.

В Російській федерації тримають під арештом  688 тисяч людей. Так,  на сто тисяч росіян припадає 481  злочинець. За цим показником Росія наздоганяє США.

У Бразилії перебуває 548 тисяч арештованих (274 в'язні на сто тисяч мешканців). У в'язницях  Індії -  372 тисяч осіб. У відсотковому співвідношенні індійські показники одні з найнижчих у світі: лише 30 арештованих на сто тисяч мешканців країни.

Україна відриває другу десятку такого рейтингу. У в'язницях нашої держави 138 тисяч злочинців. На сто тисяч українців припадає 306 арештованих. У 2013 році, пенітенціарна служба України на 5% збільшила фінансування тюрем. Обсяг коштів склав - 2, 58 млрд грн (246, 57 млн євро).

В історичному контексті найбільше в'язнів в Україні було в кінці 1990-х на початку 2000-х рр. Цифра коливалася від 217 до 197 тисяч арештованих. Зараз в країні можемо спостерігати позитивну тенденцію: кількість людей, які перебувають у в'язницях поступово знижується.

Для порівняння, у Франції та Німеччині заарештовано вдвічі менше ніж в Україні. 67,9 та 65,8 тисяч в'язнів відповідно. У відсотковому співвідношенні числа теж доволі низькі: 102 злочинці на сто тисяч французів і 80 арештантів на сто тисяч німців.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...