Сноуден погодився на притулок у Венесуелі

Колишній співробітник американських спецслужб Едвард Сноуден у вівторок, 9 липня, погодився на пропозицію влади Венесуели переселитися в цю країну і отримати там політичний притулок.

Про це повідомив глава комітету Держдуми Росії з міжнародних справ Олексій Пушков.  Він зазначив, що пропозиція Мадуро, мабуть, здалася Сноудену найнадійнішою. Нагадаємо, 6 червня президент Венесуели Ніколас Мадуро запропонував Сноудену політичний притулок у своїй країні. Через три дні в Каракас від Сноудена надійшов відповідний запит. Венесуельська влада заявила, що тепер він сам може вирішити, коли прибути в країну.

Минулого тижня відразу три країни Латинської Америки запропонували політичний притулок Сноудену. Увечері в п'ятницю, 5 липня, практично одночасно із заявами про це виступили президенти Венесуели і Нікарагуа, а наступного дня до них приєднався їхній болівійський колега Ево Моралес.

До цього американець направив прохання про отримання притулку в 21 країну, а пізніше - у ще шість. Більшість з цих країн відмовили прохачеві.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.