У США погрожують санкціями країнам, готовим дати притулок Сноудену

Зараз Сноуден перебуває у транзитній зоні московського аеропорту і очікує на надання притулку в Росії.

У Конгрес США внесли законопроект, що вводить санкції проти країн, що перешкоджають екстрадиції на батьківщину колишнього співробітника американських служб безпеки Едварда Сноудена. 

Представляючи законопроект, сенатор Ліндсі Грем наголосив,  що чим би не займався Сноуден зараз, найправильнішим рішенням було б відправити його додому, щоб він постав перед судом за скоєні злочини, повідомляє The Washington Post.

За словами сенатора, діяльність Сноудена, який розповів всьому світу, що американський уряд збирає дані про телефонні дзвінки та електронні повідомлення сотень мільйонів людей, завдала серйозної шкоди національній безпеці США. Раніше екстрадиції Сноудена вимагали Білий дім і Державний департамент США, а також багато конгресменів і сенатори.

Зараз колишній співробітник ЦРУ і АНБ знаходиться в московському аеропорту Шереметьєво, де очікує відповіді на запит про надання йому притулку в Росії.

Раніше російська влада неодноразово заявляла, що не видасть Сноудена, оскільки він не порушував ніяких російських законів, а угоди про взаємну видачу розшукуваних осіб у РФ і США немає.
 

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.