Друг Януковича Яцуба вчинив черговий скандал із журналістами

Очільник Севастополя заборонив транслювати відеоматеріали із Західної України і назвав працівників мас-медіа гієнами, що харчуються падаллю
Януковичу варто замислитися у потребі такого підлеглого
Януковичу варто замислитися у потребі такого підлеглого

Під час засідання Громадської ради при Севастопольській міській державній адміністрації (СМДА) голова останньої Володимир Яцуба дав волю емоціям і висловив усе, або майже все, що він думає про журналістів.

"Те, що робить преса севастопольська, як я розумію, якщо я буду по понеділках на брифінгу мовчати, їм господарі гроші платити не будуть. Вони щоразу мене ловлять на емоціях, висловлюваннях і за рахунок цього заробляють гроші. На жаль, велика частина преси перетворилася на пошук трьох "С": сенсація, смерть і секс. Вони нічого доброго не бачать, у них табу на це. Вони не бачать ні людей, як раніше ... Їм же платять від кількості коментарів. Якщо дві тисячі коментарів, то вони вже такі розумні, гарні, такі талановиті. У цьому величезна проблема. І не тільки України. Це загалом проблема", - заявив Яцуба.

За його словами, його глибоко обурило, що "перегони на матрацах" у Севастополі стали сенсацією, а "свято Чорноморського флоту" (День Військово-морського флоту) журналісти висвітлили "ганебно".

"Якщо проаналізувати, як вони написали про свято Чорноморського флоту, це взагалі ганьба. Чи то у них клепки не вистачає це показати, чи то якісь інші причини. Якісь сили за ними стоять, які не дозволяють. А те, що два маразматики написали, що Бєлік якийсь не такий, вони це зараз крутять. Їх не турбує ні презумпція невинуватості, нічого, заради сенсації", - не вгамовувався Яцуба. До слова, "двома маразматиками" він назвав організацію ветеранів Військово-морських сил України, які попросили прокурора Севастополя заборонити призначення Дмитра Бєліка заступником голови СМДА зі соціальних питань.

На зауваження громадських діячів, що журналісти, присутні на засіданні, напишуть про його висловлюваннях, голова СМДА заявив: "Нехай пишуть, Бог їм суддя. Вони перетворилися на гієн. Вони харчуються лише падаллю, брудом, каламуттю. Нехай пишуть, я цього не боюся".

Натомість журналісти - свідки виступу цензора їхньої роботи, пообіцяли продовжити бойкот брифінгів Яцуби та ініціювати масштабнішу акцію протесту, - повідомляє tyzhden.ua.

Це не перший конфлікт близького до Президента України Віктора Януковича чиновника із пресою. У червні після Дня журналіста Яцуба дивувався, що потрапив у список ворогів преси.

Голова СМДА не вперше конфліктує з журналістами. До цього випадку Яцуба неодноразово намагався заборонити представникам місцевих ЗМІ бути присутніми на нарадах під його керівництвом. Наразі Яцубі вдалося досягнути свого і тепер він приводить наради за зачиненими дверима для преси.

Також у листопаді минулого року Яцуба вимагав від генерального директора Севастопольської регіональної державної ТРК Сергія Норманського прибрати з ефіру передачі підготовленні державними телерадіокомпаніями західних регіонів України. "Треба ж відчувати це питання. А то ти крутиш всі ці "западенські" передачі. Де ти їх береш?" , - казав Яцуба Норманському.Останній пояснив про наявність програми спільних проектів, відповідно до якої всі регіони України обмінюються телесюжетами. На це Яцуба порадив: "Ну так бери з Донецька, Дніпропетровська!".

У 2011 році Яцуба визнав, що керує місцевим телебаченням у ручному режимі та закликав місцевих чиновників цінувати особливе ставлення до них Януковича.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.