Яценюк порадив Медвєдєву "щипати себе за одне місце"

Нардеп Арсеній Яценюк стверджує, що Росія повинна поводитися більш стримано щодо України.
Яценюк вважає, що Росія хоче загнати Україну "до шлюбу" (фото dt.ua)
Яценюк вважає, що Росія хоче загнати Україну "до шлюбу" (фото dt.ua)

Лідер фракції ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк в ефірі програми "Свобода слова" попросив російських партнерів України, зокрема, прем'єр-міністра РФ Дмитра Медвєдєва, змінити тональність, інформує dt.ua.

"Прем'єр-міністру Дмитру Медведєву треба себе іноді за одне місце щипати, щоби він не говорив такі неприємні речі щодо не просто сусідньої, а братньої країни. А він дуже зухвало і негарно говорив про нашу державу. Йому було би бажано хоча б найняти економічних радників і, якщо він говорить якісь фрази, то за це потрібно відповідати. Він сказав про те, що Україну очікує, що сталося з Грецією та Кіпром. Дійсно, Греція і Кіпр - у дуже непростій ситуації, але країни-члени ЄС їй допомогли. Я би попросив, щоби наші російські партнери змінили тональність, а то складається таке враження, що нас намагаються загнати в шлюб і примусити до любові тільки через велику палицю", - підкреслив Яценюк.

Нагадаємо, 23 вересня, прем'єр-міністр Росії заявив, що якщо буде укладено асоційований договір України з ЄС, то особливий партнерський режим Києва і Москви закінчиться. "Нехай продають свою продукцію в Європу, нехай спробують продати", - заявив Медведєв.

Голова російського уряду наголосив, що на двох стільцях, як хоче українське керівництво "сидіти не вдасться".

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.