Садовий відреагував на санкції FIFA стосовно збірної та "Арени Львів"

Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся відкритим листом до Федерації футболу України з проханням ужити всіх необхідних заходів, аби відмінити рішення ФІФА.
Садовий просить Конькова подати апеляцію на рішення FIFA (фото genshtab.info)
Садовий просить Конькова подати апеляцію на рішення FIFA (фото genshtab.info)

Як зазначено у зверненні мера Львова на ім’я президента Федерації футболу України Анатолія Конькова, Львів готовий залучити усіх друзів міста та України у світі, щоби переконати футбольну громадськість, що національно-визвольні символи та герої України, іменами яких названо вулиці, не є нацистами.

"Рішення ФІФА від 27 вересня 2013 року, відповідно до якого стадіон  "Арена Львів" дискваліфікували до 2018 року, збурило громадськість Львова та й усе футбольне середовище України. Вкрай суворе рішення викликає багато запитань, особливо враховуючи, що підставою для нього стали нібито масові прояви нацизму та расизму з боку вболівальників. Вразили також критерії, з якими працюють експерти організації FARE, відповідно до яких символи та герої національно-визвольної боротьби українців визначено як "дискримінаційні", - йдеться в листі Садового.

"Львів - толерантне та гостинне місто. Гості Євро-2012 із різних країн Європи та світу відзначили це. Львів завжди від усієї  душі підтримував українську національну  збірну. Львів’яни масово приходили  на матчі національної команди, незважаючи на статус гри чи силу суперника, та до останньої хвилини вболівали за Україну", - констатував міський очільник.

"Безумовно, ми використаємо усі можливості, які нам надасть правосуддя для того, щоби захистити честь міста. Ми залучимо усіх друзів Львова та України в світі, щоби  переконати футбольну громадськість, що національно-визвольні символи  та герої України, іменами яких названо вулиці, не є нацистами", - заявив Садовий, додавши, що останнє слово у цій ситуації має сказати президент ФФУ.

Садовий від імені громади Львова закликав Конькова подати апеляцію до ФІФА, в якій просить також чітко аргументувати  позицію міста та зробити все, аби  домогтися скасування несправедливого рішення.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...