Українські надзвичайники вже завершують приготування до зими

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій завершують підготовку інженерної і спеціальної техніки, автомобілів підвищеної прохідності, пересувних електростанцій, пунктів обігріву та життєзабезпечення, необхідних для надання допомоги населенню та протидії загрозам осінньо-зимового періоду.
Влада не хоче повтору минулорічної зими (фото yaremche.co.ua)
Влада не хоче повтору минулорічної зими (фото yaremche.co.ua)

Про це повідомив Перший заступник Голови ДСНС України Сергій Данилюк під час засідання державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням віце-прем'єр-міністра Олександра Вілкула.

Під час засідання Вілкул поставив завдання у кожному регіоні створити плани реагування на випадок виникнення в осінньо-зимовий період надзвичайних ситуацій.

"Місцева влада має врахувати досвід минулої зими, оперативно реагувати на погіршення погодних умов та працювати на випередження. А у випадку виникнення надзвичайних ситуацій у комунальному секторі - діяти скоординовано та ефективно. Це персональна відповідальність керівників регіонів", -
сказав Віце-прем'єр-міністр, якого цитує прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

За словами Сергія Данилюка, ДСНС України завершила розробку Плану протидії загрозам і реагування на надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду 2013/14 років. Цей план передбачає створення міжвідомчого угруповання сил, що складається із рятувальників, військових, працівників ДАІ, енергетиків, комунальних служб та інших. Загалом до міжвідомчого угруповання сил входить 40,6 тис. осіб та 11,5 тис. одиниць техніки, у тому числі від ДСНС України - 10,6 тис. осіб та 4,5 тис. одиниць техніки.

"Підготовка триває у всіх територіальних підрозділах ДСНС України. Кожен підрозділ уточнює плани реагування та взаємодії з місцевою владою при виникненні аварій на об'єктах життєзабезпечення, при порушенні автомобільного руху і транспортного сполучення між населеними пунктами", - підкреслив Сергій Данилюк.

Станом на сьогодні визначені місця прогнозованого утворення заторів на дорогах державного значення та гірських перевалах у випадку несприятливих погодних умов. У таких місцях передбачено чергування особового складу, техніки підвищеної прохідності, автомобільних тягачів і пунктів обігріву. Вони будуть розгортатися також і в населених пунктах у випадку значного пониження температури повітря.

Для перевірки готовності до реагування на надзвичайні ситуації зимового періоду підрозділи ДСНС України у жовтні проводять додаткові командно-штабні навчання із залученням всіх служб.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...