На фабриках Roshen через санкції з боку Росії почали звільняти людей

Запроваджену 29 липня заборону Росії на імпорт продукції української компанії Roshen вже відчули на собі співробітники кондитерських фабрик, які залишилися без роботи.
Деструктивні дії Росії мають погані наслідки (фото dw.de)
Деструктивні дії Росії мають погані наслідки (фото dw.de)

Відповідну інформацію  надала прес-служба Roshen, відповідаючи на запит "Німецької хвилі".

У компанії повідомили, що "деякі звільнення працівників" справді тривають на фабриках компанії. "Це відбувається через зміну планів виробництва, які залежать від того, яка в нас частка продажів. Оскільки наша продукція до Росії наразі не постачається, плани виробництва коригуються", - пояснила прес-секретарка Roshen Інна Петренко.

30 жовтня у Женеві на засіданні Комітету СОТ з технічних бар’єрів у торгівлі, представник Мінекономрозвитку України за зверненням Roshen оскаржив заборону Росією імпорту кондитерських виробів з України. За повідомленням міністерської прес-служби, українська сторона заявила про непрозорість дій Росії, які були названі "невиправданими та дискримінаційними", а також закликала російських партнерів негайно скасувати заборону на імпорт.

Згідно з повідомленням, це вже друге звернення України - вперше це питання порушувалося під час засідання Комітету СОТ зі санітарних та фітосанітарних заходів 16-18 жовтня.

Якої реакції СОТ можна очікувати у відповідь на звернення України? Прес-секретарка Roshen Інна Петренко каже, що наразі ситуація є доволі унікальною, адже жодного досвіду вирішення торгівельних суперечок через механізми СОТ ще не було.

"Ми чекаємо на позитивну ухвалу за нашим зверненням. Наразі мені важко сказати щось однозначне. Але для нас, безумовно, важливо було би відновити експорт нашої продукції в Росію", -
зазначила Петренко.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.