"Регіонали" хочуть здирати шалені штрафи за незаконне встановлення "сателітарок"

Народні депутати від Партії регіонів Дмитро Добкін та Валерій Писаренко пропонують штрафувати провайдерів за самовільне встановлення супутникових тарілок та інших засобів телекомунікації на житлових будинках на суму до 17 тис. грн.

Про це йдеться в законопроекті № 3545 "Про внесення змін до деяких законів України щодо розташування на об'єктах житлового фонду технічних засобів телекомунікації" від 5 листопада, текст якого розміщений на сайті Верховної Ради України.

Законопроектом пропонується внести доповнення до закону України "Про телекомунікації", згідно з якими розташування засобів телекомунікації на житлових об'єктах здійснюється на підставі договору, укладеному між провайдером телекомунікацій та власником об'єкта житлового фонду. Самовільне розташування технічних засобів телекомунікації на об'єктах житлового фонду забороняється.

Згідно з доповненням до статті 150 (1) Кодексу України про адміністративні правопорушення, самовільне розташування на об'єктах житлового фонду технічних засобів телекомунікації тягне за собою накладення штрафу від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8,5 тис. грн. до 17 тис. грн).

Відповідальними за самовільне розташування засобів телекомунікації на житлових будинках депутати пропонують зробити оператора чи провайдери даних телекомунікацій.

Головним комітетом, який розглядатиме цей законопроект, є парламентський комітет з питань транспорту і зв'язку.

Автори законопроекту стверджують, що пропонують його для того, аби запобігти нещасним випадкам, які можуть статися внаслідок руйнування приміщень від такої діяльності.

"Самовільне розташування на об’єктах житлового фонду технічних засобів телекомунікації  зазвичай призводить до порушення цілісності елементів та конструкцій житлових будинків (покрівлі, вентиляційних каналів, міжповерхового перекриття тощо). Така діяльність призводить також до порушення громадського порядку, завданого шумом під час монтажу спеціального обладнання. Несанкціоноване встановлення обладнання має негативний вплив на естетичний та санітарно-гігієнічний стан будівель", -
пояснили депутати.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...