Глава УГКЦ закликав не допустити до кровопролиття на євромайдані

Блаженніший Святослав (Шевчук) висловив солідарність із учасниками євромайданів та закликав не допустити до пролиття жодної краплі крові.
фото dt.ua
фото dt.ua

Про це заявив сьогодні, 24 листопада, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви у Римі, освячуючи відреставровану стародавню ризу для Жировицької чудотворної ікони Богородиці в храмі Святих Сергія і Вакха.

"Хочу висловити свою солідарність з молоддю, з нашими громадянами, які справді не є байдужими до долі своєї країни і активно маніфестують свою громадянську позицію.

"Ми бачимо, як сотні тисяч людей у різних містах і містечках України та світу вийшли на майдани. Ми сьогодні бачили, як навіть був застосований сльозогінний газ під будинком Кабінету міністрів у Києві. Ми тут сьогодні молимося, і нашою молитвою я хочу звернутися до всіх, хто в Україні. З великою тривогою спостерігаємо за тими подіями, що відбуваються, зокрема, сьогодні, саме цього дня, цієї неділі", – зазначив Глава Церкви.

Блаженніший Святослав закликав "і тих, хто є на майданах, і тих, хто сьогодні має відповідальність перед народом, як наші народні обранці, і тих, хто є представниками різних громадських організацій і політичних партій, працівниками правоохоронних органів, нашу владу - не допустити насилля".

"Не допустить пролиття жодної краплі крові, щоб ми не зруйнували нашого майбутнього", – наголосив Предстоятель УГКЦ.

Також він закликав усіх молитися сьогодні за мир.

"Молімося, щоб жодна гаряча голова цього миру не зруйнувала. Молімося, щоб в усіх цих непростих моментах, які ми зараз переживаємо, ми до кінця залишилися цивілізованою європейською нацією, про що хочемо заявити на весь світ", – закликав Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...