За критику "Беркута" генконсула України в Стамбулі можуть звільнити з посади?

Генконсула України в Стамбулі Богдана Яременка відкликають до Києва після того, як на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook він розкритикував дії спецпідрозділу "Беркут" під час розгону Євромайдану.
фото livejournal.com
фото livejournal.com

"Ваше закордонне відрядження на посаді генконсула України в Стамбулі завершено. Прошу завершити формальності та прибути до України до 7 грудня", - цитує Яременко у Facebook лист від міністра закордонних справ України Леоніда Кожари.

Вчора, до слова, Кожара звинуватив Яременка в порушенні присяги держслужбовця, про що генконсул також написав у Facebook, розмістивши, при цьому, текст цієї присяги.

Як передає Радіо Свобода, у МЗС України підтвердили інформацію про те, що генконсула відкликали зі Стамбула за рішенням керівництва МЗС.

Після жорстокого розгону "Беркутом" мирної акції на майдані Незалежності 30 листопада в Києві Яременко написав, що "доступні описи, фото і відео нічних подій свідчать, що мирну демонстрацію не розганяли, а ліквідували, знищували, попередньо оточивши і позбавивши мирних громадян можливості врятуватися".

"Так діють карателі і окупанти. Так діяли фашисти", - заявив дипломат.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...