Сьогодні "Євромайданівці" пікетуватимуть Перший національний, "Інтер" і "1+1"

Протестувальники на Майдані Незалежності планують пікетувати телеканали "1 +1", "Інтер" та Перший національний в 15.00.Протестувальники на Майдані Незалежності планують пікетувати телеканали "1 +1", "Інтер" та Перший національний в 15.00.
(фото radiosvoboda.org)
(фото radiosvoboda.org)

Як оголосив зі сцени Майдану Незалежності один з активістів, дві колони, які відправляться на вул. Дмитрівську (там знаходиться "Інтер") та Фрунзе (канал 1 +1), почали формуватися в 14:00 на Майдані, звідки вирушать пішим ходом.

У свою чергу на вул. Мельникова (до телецентру Національної телекомпанії України) протестувальники вирушать самостійно на метро.

Як зазначили організатори, мета пікетування телеканалів - підтримка чесної журналістики та вимоги об'єктивно висвітлювати ситуацію в Україні.

Організатори попросили протестувальників не піддаватися на провокації й проводити виключно мирні пікети.

З суботи телецентр НТКУ охороняє міліція. За даними МВС, правоохоронці взяли під посилену охорону будівлю телецентру у зв’язку з намірами протестувальників заблокувати роботу телевежі. Однак, як повідомляє Радіо Свобода, на території телевежі зараз спокійно, міліції не видно. Всередину кореспондента радіостанції впустити відмовилися. Однак колеги повідомили, що там перебуває близько 20 міліціонерів.

Зазначимо, що вчора через необ'єктивне висвітлення Євромайдану з Першого національного телеканалу звільнилося двоє журналістів.

Крім того, вчора журналістка Вікторія Сюмар під час свого виступу на Майдані Незалежності повідомила, що голова РНБО Андрій Клюєв хоче ввести на українських телеканалах цензуру, аби ті менше говорили про Євромайдани.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.