Волинянка познущалася з фото Януковича, за що може сісти на чотири роки

Луцька міліція відкрила кримінальне провадження на одну з активісток місцевого Євромайдану Майю Москвич.

Дівчину підозрюють у вчиненні хуліганських дій. Слідчі стверджують: Москвич спільно з групою невідомих осіб познущалася над світлинами Віктора Януковича 2 грудня 2013 року, передає ВолиньPost.

Активісти ніби продірявили портрету президента шию та повісили на мотузці на ялинці, йдеться у повідомленні про підозру.

"Реалізуючи свій заздалегідь спланований злочинний намір,... Москвич М.Ю., … діючи умисно з особистих корисливих політичних мотивів, …грубо порушуючи громадський порядок, …організувала похід демонстрантів з Театральної площі м. Луцька до будівлі Волинської обласної ради …для забезпечення вчинення хуліганських дій, шляхом використання мирних мітингувальників для тиску на працівників міліції, що здійснюють охорону громадського порядку", - йдеться у повідомленні про підозру, яку вручили Майї Москвич.

Відповідно до заяви, один із учасників акції виніс із будівлі Волинської ОДА три портрети президента Віктора Януковича балансовою вартістю 540 гривень. Далі ці портрети були передані невстановленим особам, які "у зневажливій формі, з особливою зухвалістю та винятковим цинізмом" пронесли вказані портрети попереду колони мітингувальників у перевернутому головою донизу вигляді на Театральний майдан.

"Цього ж дня Москвич М.Ю., … знаходячись на сцені в ході проведення мирного мітингу, … публічно заявила, що один із вказаних портретів вони повинні спалити, інший - повісити на дерево, а третій - віддати людям на мітингу, щоби вони зробили з ним все, що захочуть. Після цього Москвич М.Ю. … особисто пошкодила один із портретів із зображенням Януковича, зробивши в ньому отвори біля шиї, та в ці отвори протягнула мотузку у вигляді петлі, який передала невстановленим особам. Останні … прикріпили його на гілках з ялинки, … де згодом він був вилучений працівниками міліції", -
йдеться у документі.

Майї Москвич загрожує обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.