Німецький уряд хоче допомогти Україні у вирішенні політичної кризи

З огляду на масові протести в Україні уряд Німеччини заявив про свою готовність до переговорів з усіма сторонами політичного протистояння.
Речник уряду ФРН Штефен Зайберт фото cntv.ru
Речник уряду ФРН Штефен Зайберт фото cntv.ru

Про це сьогодні заявив речник уряду ФРН Штефен Зайберт, передає Deutsche Welle з посиланням на інформаційне агентство dpa.

"Ми перебуваємо в діалозі й підтримуємо контакти з урядом України на всіх рівнях, і ми підтримуємо також багато контактів з громадянським суспільством, з опозиційними силами", - заявив Зайберт.

Він наголосив, що готовність до діалогу з боку німецького уряду залишається.

За словами Зайберта, вже були розмови як з лідером партії "Удар" Віталієм Кличком, так і з іншими представниками опозиції.

А міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле, у свою чергу, закликав український уряд утриматися від застосування сили проти демонстрантів, повідомляє інформаційне агентство Reuters.

"Це було б фатальним, якби мирні протести придушили за допомогою застосування з будь-якої сторони тиску, погроз або сили", - сказав він під час перебування в Мадриді.

Він закликав усі державні структури в Україні захищати право на вільне висловлювання думки й мирні зібрання. Міністр наголосив, що протестами не можна зловживати для акцій насильства. На його думку, кримінально-процесуальний кодекс напевно не може допомогти знайти вирішення проблеми.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...