ЄС І США вже відкрито заговорили про санкції щодо української влади

Драматичні події на київському Майдані стали причиною скликання термінового засідання європейської делегації Комітету парламентського співробітництва Україна-ЄС. Йшлося і про санкції.
фото balashov.com.ua
фото balashov.com.ua

Європарламент прийняв рішення про направлення термінової делегації ЄП до Києва. Про це повідомила німецький депутат, голова фракції "зелених" Ребека Хармс, пише "Німецька хвиля".

"Присутність у Києві представників ЄС надзвичайно важлива, щоб уникнути насильства в подальшому", - заявила вона й наголосила, що їхати в Україну "треба якнайшвидше, можливо, вже цими вихідними".

Як зауважив голова європейської делегації Комітету парламентського співробітництва Україна-ЄС Павел Коваль, остаточне рішення про направлення місії до Києва прийматиметься найближчим часом на Конференції президентів.

Виступивши під час засідання, британський депутат Чарльз Тенок наголосив, що суть конфлікту, який триває зараз в Україні, полягає не лише в економічних та енергетичних проблемах, а передусім в особистому для президента Віктора Януковича "пріоритеті переобратися на президентських виборах у 2015 році". "Він розуміє, що його можливості вичерпуються, час іде, тому він звернувся по допомогу до Путіна", - сказав політик.

Як розповів Чарльз Теннок, в його особистій розмові з єврокомісаром Штефаном Фюле вони обговорювали питання введення санкцій проти окремих представників української влади.

За його словами, єврокомісар погодився з тим, що у випадку, якщо уряд Азарова продовжуватиме агресивну політику щодо мирних демонстрантів, то "ЄС може застосувати санкції, подібні до тих, які введені проти представників режиму Лукашенка".

Також у Вашингтоні розглядають введення санкцій як один з інструментів впливу на офіційний Київ.

"Ми маємо у нашому розпорядженні всі політичні методи, включно із санкціями, хоча, безперечно, цей крок повинен бути старанно виваженим", - заявила спікер Держдепартаменту США Джен Псакі.

"Ми розглядаємо варіанти подальшої політики (щодо українського керівництва). Очевидно, що рішення не ухвалено. Санкції - в тому числі. Проте я не збираюся повідомляти додаткові подробиці", - додала вона.

Як відомо, вчора близько першої ночі кілька тисяч спецпризначенців оточили Євромайдан і почали штурм барикад, встановлених навколо наметів. Після цього колишній директор Офісу НАТО в Україні Джеймс Грін заявив про необхідність негайно запровадити санкції проти української влади.

Згодом про намір застосувати санкції до України заявили у Канаді.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...