Магнітно-резонансний томограф (МРТ) у Львівському обласному діагностичному центрі повноцінно запрацює з січня

У Львівському обласному діагностичному центрі запрацював магнітно-резонансний томограф (МРТ).
фото klinikadovira.com.ua
фото klinikadovira.com.ua

Про це вчора повідомив головний лікар Львівського обласного діагностичного центру Роман Пукаляк під час візиту заступника голови Львівської облдержадміністрації Ірини Романів, яка оглянула комп’ютерний томограф та кабінет магнітно-резонансної терапії.

Як зазначили у прес-службі Львівської облдержадміністрації, голова Львівської ОДА Олег Сало 25 листопада під час апаратної наради доручив негайно провести повну перевірку у Львівському обласному діагностичному центрі стосовно того, чому досі не працює сервісне обладнання, на яке було виділено кошти.

Як повідомив головний лікар, 19 січня 2012 року у зв’язку із перепадами напруги вийшов з ладу гелієвий компресор, який охолоджує магнітну котушку. Тривалий час апарат був лише увімкнений у електромережу, адже повна зупинка означає крах для обладнання. Не втратити остаточно магнітно-резонансний томограф  медикам вдалося завдяки фірмі-постачальнику, яка замінила зламаний гелієвий компресор і наповнила систему газом. Однак за це компанія не отримала ніяких коштів, тож пристрій не налаштували.

За дорученням голови Львівської ОДА Олега Сала кошти все ж таки скерували на потребу діагностичного центру й сьогодні вдалось розрахуватись за гелій. На сьогодні він працює у тестовому режимі. Уже  приїжджали сервісні інженери та налаштували систему. Тому з 1 січня 2014 року кабінет магнітно-резонансної томографії запрацює у плановому режимі.

"Комп’ютерний томограф (КТ) обслуговує до 20 осіб на добу, хоча і потужності апарату, і потреба клієнтів є значно вищою. Така ж ситуація й з МРТ", - сказав  завідувач рентген-відділення Андрій Козій.

КТ і МРТ Львівського обласного діагностичного центру обслуговує 50% від усіх пацієнтів Львова. Кожен пацієнт особисто розписується в журналі реєстрації про те, що він цю послугу отримав дійсно безкоштовно.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...