У Львові - найнижчий рівень смертності серед немовлят

У Львові один із найнижчих показників немовлячої  смертності в Україні.
фото obozrevatel.com
фото obozrevatel.com

Про це вчора під час спілкування  з журналістами повідомив начальник  управління охорони здоров’я Львівської міськради Володимир Зуб.

За словами посадовця, за результатами 9 місяців у Львові смертність серед немовлят, тобто смертність дітей від 0 до 1 року, 6,3 на 1 тисячу народжених живими. Зуб назвав цей показник "дуже добрим" і "одним з найліпших показників в Україні".

"Без сумніву, що зменшення показника немовлячої смертності з 10-11 до 6,3, -  це результат не тільки проведених ремонтів і закупленого обладнання, а це завдяки правильній організації. Тобто контроль за станом здоров’я жінки починається в жіночій консультації: спочатку ми жінку вчимо стежити за своїм здоров’ям, потім вона стає на облік, її стан здоров’я і розвиток дитини контролюється. Кожен випадок перерваної вагітності чи невдалої вагітності розбирається на наших нарадах з прийняттям жорстких управлінських рішень. На етапі пологового стаціонару теж є дуже важлива робота лікаря, і тут завдяки правильному веденню пологів у нас відсоток кесарських розтинів - один з найнижчих в Україні. Також є організована і якісно працює реанімація новонароджених у дитячій міській лікарні. Водночас, кожна смерть дитини розглядається на нараді за участю керівника управління охорони здоров’я", - розповів Володимир Зуб, якого цитує прес-служба Львівської міськради.

"В Європі, в розвинутих країнах цей показник є нижчий, ніж наш - на рівні 3-4 випадків на 1 тисячу народжених живими. Тобто, нам є ще до чого рухатись. Але я пам’ятаю статистику міста Львова за 2004-2005 роки, коли показник був більше 10. Зрештою, в Україні зараз показник є на рівні 9-10. Я вважаю це добрим досягненням і управління, і спеціалістів, і колективів, які працюють. Бо це є життя дітей", - додав начальник управління охорони здоров’я Львівської міськради Володимир Зуб.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...