У Львові в січні не варто чекати сплеску захворювань на грип та ГРВІ

У Львові показник захворюваності на грип вдвічі нижчий за епідпоріг.
фото zdorovia.com.ua
фото zdorovia.com.ua

На січень також не варто очікувати зростання  кількості хворих на ГРВІ. Про це під час спілкування з журналістами повідомив начальник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб, повідомила прес-служба Львівської міськради.

"По грипу ситуація стабільна. Завдяки багатьом чинникам: завдяки тому, що погода сприятлива, що діти певний час обмежено ходили в школу, менше функціонували організовані колективи, у зв’язку з подіями в країні, інтенсивний  показник є зараз вдвічі менший від епідпорогу. Також зараз в нас наближаються канікули і школярі знову ж не перебуватимуть постійно в організованих колективах, тому очікувати в січні суттєвого зростання захворюваності не варто", - заявив Зуб.

Він також нагадав про те, що для того, аби не захворіти, варто дотримуватися неспецифічних заходів профілактики. Зокрема, мити руки, оскільки саме через руки найбільше передається інфекція, ноги повинні бути постійно в теплі, одяг теплий і не тісний, більш-менш вітамінізоване харчування.

"Не йдеться про ананаси. Цілком достатньо цибулі-часнику, яблук, тобто того, що у нас тут є", - наголосив начальник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...