Голова УПЦ КП впевнений, що УГКЦ не ліквідують

Ніякого листа від Міністерства культури Українська православна церква Київського патріархату не отримувала.
(фото radiosvoboda.org)
(фото radiosvoboda.org)

Про це у коментарі Радіо Свобода сказав предстоятель УПЦ КП патріарх Філарет.

"Листа я не отримував і поки що не знаю, про що там мова. Молитись ніхто не може заборонити. В будь-якому місці. Але в політичну діяльність ми не маємо права втручатись. Нашому духовенству є пряма вказівка, що в  політичні акції втручатись - це не наша справа", - сказав він.

Лист від Міністерства культури, адресований главі Української греко-католицької церкви Святославу Шевчуку, не може спричинити ліквідації Української греко-католицької церкви в Україні, додав патріарх Філарет, назвавши таке припущення великим перебільшенням.

Сьогодні глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав оприлюднив офіційний лист за підписом першого заступника міністра культури України Тимофія Кохана.

У цьому листі йдеться "про релігійну діяльність, яку в порушення вимог законодавства України про свободу совісті та релігійні організації здійснюють представники, зокрема, Української греко-католицької церкви на майдані Незалежності міста Києва впродовж грудня минулого року та на початку нового 2014 року". Лист містить кілька приписів і завершується так: "Недотримання наведених приписів, згідно з положеннями статті 16 Закону України "Про свободу совісті і релігійні організації", може слугувати підставою для порушення перед судом питання про припинення діяльності відповідних релігійних організацій".

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...