Луценко розповів, як його побили "беркутівці"

Юрій Луценко розпоавів деталі побиття "беркутівцями" 11 січня на проспекті Перемоги в Києві.
фото dt.ua
фото dt.ua

Зовсім не лайка на адресу командира "Беркута" стала причиною побиття екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Він отримав кийком по голові, коли намагався зупинити силове протистояння під Святошинським райвідділком міліції, розповів політик в інтерв'ю виданню "Коммерсант-Україна".

За словами Луценка, він намагався домовитися з підполковником Тягнирядном про те, щоби бійці "Беркута" виконали закон і дозволили нардепу Ірині Луценко записати їхні прізвища. Натомість Луценко пообіцяв домовитися про зняття блокади "Беркута". Проте підполковник відмовився від співпраці й послав Луценка скаржитися до прокуратури, "якщо в нього є проблеми".

"Ось після цього і стався той, можливо, не зовсім коректний епізод. Я сказав: "А тепер, підполковнику, я нічого зробити не можу. Я йду геть. І от за все, що зараз станеться з бійцями та з людьми, відповідатимеш ти. І п...сом будеш конкретно ти. Ти вища посадова особа "Беркута", яка тут є", – розповів політик.

Побили Луценка, за його словами, хвилин за 10 після неприємної розмови.

"Я відійшов до паркана райвідділку і там говорив із людьми, намагаючись їх заспокоїти. Після того, наскільки я зрозумів, хоча сам і не бачив, люди почали розхитувати автобус... Згодом "Беркут" отримав команду взяти автобус у кільце, та практично зробити це було неможливо: люди стояли дуже щільно, – відтворює хронологію подій Луценко. – Згодом застосували сльозогінний газ. Коли я це зрозумів, почав рухатися до автобуса. На передніх дверях "Беркут" був заблокований натовпом... А з задніх дверей бійці прорвалися. Вони відразу почали бити людей. Бачачи це, я вискочив перед ними. Думав, що якщо я з ними от щойно розмовляв і вони мене знають, то це допоможе мені зупинити насильство. Просто підняв руки вгору з криком: "Стояти!" Після цього був удар кулаком в обличчя, мене повалили, почали бити кийком, я нарахував десь п'ять ударів і "відключився". Потому мене відтягли до того ж паркана. Тож версія про те, що бійці захищали ображеного підполковника, зовсім неможлива", передає tvi.ua.

Нагадаємо, що в ніч проти суботи, 11 січня, на проспекті Перемоги в Києві, де активісти Автомайдану блокували автобуси з бійцями "Беркута", Луценкові розбили голову.

"Беркутівці" раптово почали нещадно бити його по голові... Розбили на обличчі окуляри. Він упав, знепритомнів, і тільки тоді вони перестали його бити", – повідомила Ірина Луценко.

За її словами, Юрієві Луценку було завдано близько десяти ударів кийками. Після цього інциденту його госпіталізували в одну зі столичних кліеік.

Як повідомлялося, в Київській міській лікарні Соціотерапії було проведено токсикологічне дослідження крові Юрія Луценка. Офіційний висновок дослідження свідчив про те, що 10 січня Луценко перебував у стані сп’яніння.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.
...