Кожара про Булатова: "Він у хорошому стані, лише на одній зі щік має подряпину"

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара вважає, що історія про викрадення та катування лідера Автомайдану Дмитра Булатова є "абсолютною неправдою".
фото ipress.ua
фото ipress.ua

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу Al Jazeera.

"Так, я теж бачив ці фотографії в інтернеті. Але я передзвонив до Києва, щоби прояснити ситуацію про цю людину. Схоже, що історія про те, що він був викрадений і був підданий тортурам - це абсолютна неправда. Фізично ця людина перебуває в хорошому стані, Єдине, що у нього є подряпина на одній зі щік", - цитує слова міністра на своїй сторінці у Facebook журналіст Мустафа Найєм, передає Телекритика.

Таким чином міністр відповів на запитання ведучого "Скажіть, якою була ваша реакція, коли ви побачили фотографії Дмитра Булатова - чоловіка, якого, за його словами, було викрадено, розіп'ято, якому відрізали вухо і який зараз перебуває під охороною в українській лікарні. Про що ви подумали, коли побачили ці фотографії?".

Пан Булатов зник 22 січня. Від цього часу активісти Автомайдан, правозахисники вели його пошуки.  30 січня він дав про себе знати у селі Вишеньки Бориспільського району. Сюди він прийшов скривавлений після того, як, за його словамии, блукав у лісі. Як розповів активіст ЗМІ, невідомі били його, катували, порізали йому вухо та розпинали - він має проколи на руках.

Нині Дмитро Булатов перебуває у клініці "Борис". Під будівлею чергують автомайданівці, які остерігаються, що активіста арештують у палаті.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...