Рада безпеки ООН закликала поважати територіальну цілісність України і виконувати усіх свої міжнародні зобов'язання

Рада безпеки ООН, яку було скликано у зв'язку з ситуацією в Україні, висловила підтримку територіальної цілісності України, закликала усі сторони до політичного діалогу і нагадала про виконання міжнародних договорів, зокрема, і Будапештського меморандуму.

Про таку позицію Радбезу повідомила заступник постійного представника Литви в Раді безпеки ООН Рита Казрагієне (Rita Kazragiene), передає Інтерфакс-Україна.

"Під час дискусії було висловлено підтримку українській територіальній цілісності і суверенітету. Рада вважає важливою стриманість усіх політичних гравців в Україні і закликала до політичного діалогу", - сказала литовський дипломат.

Крім того, за її словами, під час дискусії "ми нагадали про зобов'язання для всіх виконувати багатосторонні і двосторонні угоди, включаючи Будапештський меморандум 1994 р. (у цьому документі Росія виступила гарантом українських кордонів - ІФ) та угоду між Україною та Росією від 1997 року".

Відповідаючи на запитання про майбутню міжнародну посередницьку місію в Крим, Р. Казрагієне повідомила, що пропозиція тільки що надійшла і її необхідно розглянути.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...