Ярош: Ми хотіли підірвати донецький аеропорт, але генерали не дозволили

В інтерв'ю Дмитро Ярош розповів, у чому, на його думку, були помилки влади в боротьбі за ДАП

Лідер Правого сектора Дмитро Ярош, який перебуває зараз у лікарні Дніпропетровська після поранення в районі Донецького аеропорту, дав інтерв'ю Hromadske.tv.

Політик розповів журналістам, що пропонував підірвати зруйновані термінали донецького аеропорту, але керівники армії його не підтримали.

"Якщо тактичної штурмової групою провести спецоперацію, перед тим артилерію підготувати по квадратах, то ми можемо нормально зайти в термінал, нормально там попрацювати, підігнати інженерну техніку. Ми навіть "двохсотий" хотіли звідти забрати, після чого - відійти, замінувати і підірвати там все ", - розповів Ярош.

Однак генерали української армії його пропозицію не підтримали.

"Аеродром нами повністю контролюється, а ті термінали нікому не потрібні в такому стані. Але наші генерали думають інакше ", - зазначив лідер Правого сектора.

Він також додав, що "сам одного (генерала) своїми руками пристрелив би", якби не отримав поранення.

Українські силовики могли б обкопати і зробити вогневі точки навколо нового терміналу аеропорту. Там би солдати могли б проводити ротацію.

"При бажанні це все можна було б робити, але нам говорили всякі відмовки. Пропозиції ми давали постійно, однак не хотіли слухати ", - згадує політик.

За його словами, українське військове командування відірвано від реальності і не зробило висновків з попередніх поразок.

"Пацанів кладуть, як мішені. Логіки немає. Ніяких висновків після Іловайскої трагедії вони не зробили. Під Дебальцеве також фактично готовий "котел" буде", - говорить Ярош.

Він не бачить бажання у влади співпрацювати з Правим сектором.

"Спираючись на висновки, думаю, вони бояться революції. Це люди, які постійно домовляються. Президенту вже скільки разів говорили про продаж його бізнесу ".

Як повідомлялося, лідера Правого сектора поранили під донецьким аеропортом. Зараз він перебуває в лікарні Дніпропетровська.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...