Президент Литви сподівається, що санкції відносно Росії будуть продовжені

Президент Литвы надеется, что санкции в отношении России будут продленыПрезидент Литви Даля Грібаускайте сподівається, що на майбутньому засіданні Ради керівників Європи буде прийнято рішення продовжити санкції Росії, які діють із липня минулого року.
 
"Причин, за якими можна сподіватися на зміну напряму європейської політики, дійсно немає. Навпаки, ескалація воєнних дій триває, Мінські угоди (...) практично не реалізуються, а це вже дає підстави, принаймні, для продовження санкцій на більш тривалий період ", - сказала Д. Грібаускайте журналістам у п'ятницю.
 
Вона не стала давати прогнози щодо того, чи вирішить саміт ЄС посилити санкції. За словами президента, це буде залежати від поведінки самої Росії.
 
Наприкінці липня минулого року Європа ввела санкції відносно фінансового, збройового та енергетичного секторів Росії через ролі останньої у війні в Україні. Санкції були оголошені після того, як над Східною Україною був збитий пасажирський лайнер авіакомпанії Malaysia Airlines.
На початку цього тижня глави МЗС країн ЄС продовжили на шість місяців оголошені в березні санкції, а також розширили список осіб, щодо яких санкції застосовуються. Ці санкції були оголошені після того, як Росія анексувала Крим.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...