Таксисти виходять на всеукраїнський страйк

Якщо ситуація на ринку таксі в Україні не зміниться, вітчизняні перевізники готові вживати радикальні заходи

Про це повідомив співголова громадської організації «Таксі столиці» Денис Садоха на прес-конференції, повідомляє .

За його словами, департамент автомобільного транспорту Мінінфраструктури практично не діє щодо таксистів і вже давно не реформує цей ринок. Більше того, за словами громадського діяча, влада щосили лобіює інтереси тіньових посередників у вигляді інформаційно-диспетчерської служби.

Він пояснив, що в уряді розробляють законопроект «Про таксі», який тільки підсилить ситуацію на тіньовому ринку. Крім того, новий законопроект ніяк не захищає інтереси водіїв і пасажирів.

«Сьогодні ситуація така, коли ми практично не захищені у своїх правах, кожен водій залежний від посередника. Якщо ситуація не зміниться і в уряді не розпочнуть якісне реформування, то перевізники вийдуть на акції протесту», – сказав він.

Денис Садоха впевнений, що прогалини у законодавстві призвели до монополізації ринку таксі тіньовими посередниками. «Ще трохи, і вони знищать ринок таксі, де таксист отримує гідну заробітну плату, а пасажир безпеку під час шляху», – сказав він.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...