У США готують рекорд найшвидшого електроавто у світі

Болід VBB-3 може розігнатися до неймовірних 700 кілометрів за годину.
Електрокар нагадує радше ракету (фото interestingengineering.com)
Електрокар нагадує радше ракету (фото interestingengineering.com)

Компанія Venturi Automobiles офіційно показала автомобіль VBB-3, який розробляли за підтримки князя Монако Альбера II й американського університету в штаті Огайо. Творці називають свою машину "найпотужнішим електрокаром у світі" і планують встановити на ній новий світовий рекорд швидкості, повідомляє podrobnosti.ua.

Над створенням авто працювали понад 2 роки. Апарат оснастили двома електромоторами сумарною потужністю 3 тисячі кінських сил і 2 800 Нм крутного моменту. Двигуни живлять літій-залізо-фосфатні акумулятори. Творці авто сподіваються , що вона розвине швидкість понад 600 кілометрів на годину. За ідеальних умов VBB-3, згідно з розрахунками, може розігнатися і до 700 кілометрів на годину.

Спершу Venturi VBB-3 планували випробувати на соляних озерах у Бонневіллі у США цього тижня, але Міжнародна автомобільна федерація скасувала заїзди через погану погоду. Тож установлення рекорду швидкості відклали на потім.

До слова, попередній рекорд швидкості серед електрокарів також належить Venturi. У 2010 році 800-сильний автомобіль з індексом VBB-2.5 розігнався до понад 480 кілометрів за годину. Але світовий рекорд швидкості у пересуванні поверхнею землі цього року прагнуть перевершити британці на автомобілі Bloodhound SSC. Інженери машини планують перевершити теперішній рекорд швидкості - 1 227,6 кілометра за годину, і розігнатися до щонайменше 1 600 кілометрів на годину. Щоправда, своє авто-ракету вони обладнали реактивним двигуном. Для порівняння, швидкість звуку, яку долають військові реактивні літаки, становить приблизно 1 200 кілометрів на годину.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...