Вперше за 12 років Північна Корея не приїде на Олімпіаду

Вперше за останні 12 років КНДР не виступатиме на зимових Олімпійських іграх.
фото vkurse.ua
фото vkurse.ua

За словами одного з представників МОК, північнокорейські спортсмени не кваліфікувалися на зимову Олімпіаду, вони також не заробити спеціальні wild card, які надаються міжнародними спортивними федераціями для виступів на Іграх, повідомляє УНН з посиланням на Yonhap News Agency.

Водночас офіційний веб-сайт Олімпіади в Сочі називає КНДР як країну-учасницю, але не вказує прізвища бодай одного спортсмена.

Раніше повідомлялося, що Пхеньян пошле голову президії Верховних народних зборів КНДР Кім Єн Нама для участі в церемонії відкриття сочинських ігор, навіть якщо Північ не буде представлений на змаганнях своїми спортсменами.

Востаннє Північна Корея пропустила зимові Олімпійські ігри у 2002 році в американському Солт-Лейк-Сіті.

Дебютувала ж країна на зимовій Олімпіаді в австрійському Інсбруку в 1966 році, і тоді ковзаняр Хань Піль-хва виборов срібну медаль у бігу на 3000 метрів. Це була перша в історії олімпійська медаль Північної Кореї. У Альбервілі в 1992 році представниця країни в шорт-треку Хван Ok-сіл виграла бронзу на дистанції 500 метрів серед жінок.

Північна Корея направляла шістьох спортсменів на Ігри в Турині в 2006 році і ще двох - до Ванкувера в 2010 році, але медалей вони не вигравали.

Коментарі

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без додаткових попереджень та пояснень. У коментарі заборонено додавати рекламні повідомлення.

Новини партнерів

...